Зачем МИД Украины ввел обязательное получение ID карточек?
около месяца назад собирала документы для загранпаспорта ребенку до 16 лет, наличие ID карты было еще не обязательным. Забронировала онлайн запись на 24.10. А вчера увидела эту тему, глянула на сайте консульства (Дюссельдорф), теперь наличие карты от 14 лет обязательно. Сыну 14 лет и 4 месяца, ID карты у него конечно нет. Ехать 300 км в одну сторону зря не хочется. Думала уже, что эта волокита растянется еще на несколько месяцев.Написала и-мейл в консульство, на который удивительно быстро получила ответ:
- Шановні пані та панове,
я маю електронний запис на прийом 24.10.2024 для оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон для мого сина 2010 року народження (14 років і 4 місяці).
Я заздалегідь ознайомилася зі списком необхідних документів і зібрала повний пакет, надання ІД-Картки було за наявності, а сьогодні вже обов'язкове.
Чи є можливість оформити закордонний паспорт на підставі діючого паспорту з відміткою ПМП та консульського обліку та свідотства про народження?
- Шановна пані Л, чи правильно я зрозуміла, що в Вашої дитини є дійсний закордонний паспорт та немає id-картки?
- Так, вірно, син має діючий закордонний паспорт (із штампом ПМП та консульського обліку), а id-картки не має
- Шановна пані Л, тоді все добре.
чтд.