Зачем МИД Украины ввел обязательное получение ID карточек?
н.п. вдруг будет кому-то полезно
около месяца назад собирала документы для загранпаспорта ребенку до 16 лет, наличие ID карты было еще не обязательным. Забронировала онлайн запись на 24.10. А вчера увидела эту тему, глянула на сайте консульства (Дюссельдорф), теперь наличие карты от 14 лет обязательно. Сыну 14 лет и 4 месяца, ID карты у него конечно нет. Ехать 300 км в одну сторону зря не хочется. Думала уже, что эта волокита растянется еще на несколько месяцев.
Написала и-мейл в консульство, на который удивительно быстро получила ответ:
- Шановні пані та панове,
я маю електронний запис на прийом 24.10.2024 для оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон для мого сина 2010 року народження (14 років і 4 місяці).
Я заздалегідь ознайомилася зі списком необхідних документів і зібрала повний пакет, надання ІД-Картки було за наявності, а сьогодні вже обов'язкове.
Чи є можливість оформити закордонний паспорт на підставі діючого паспорту з відміткою ПМП та консульського обліку та свідотства про народження?
- Шановна пані Л, чи правильно я зрозуміла, що в Вашої дитини є дійсний закордонний паспорт та немає id-картки?
- Так, вірно, син має діючий закордонний паспорт (із штампом ПМП та консульського обліку), а id-картки не має
- Шановна пані Л, тоді все добре.