Deutsch

Национальность в укр. паспорте по решению суда

08.01.18 18:03
Re: Национальность в укр. паспорте по решению суда

ЭлеонКа прохожий
ЭлеонКа
в ответ bera72 08.01.18 08:59, Последний раз изменено 08.01.18 18:38 (ЭлеонКа)

Да, жизнь такая: приходится быть "Молодцом", невзирая на гендер))

П.С. Заявление в ДМС

Начальнику Веселого РВ УДМС у м. Чудовому

Прізвище І.П.

Заявника Заявителя Заявительовича

Паспорт серія ХХ №хххххх, виданий

Веселим РВ УДМС у м. Чудовому хх.хх.хххх року

Адреса заявника

Телефон заявника

ЗАЯВА

Прошу внести в графу «Особливі відмітки» паспорта громадянина-(ки) України серія ХХ №хххххх, що належить мені, Заявнику Заявителю Заявительовичу, дані про мою національність в наступній редакції: «Національність – Німець (Німкеня)», завірити вказаний запис підписом повноважної посадової особи і відповідною печаткою Веселого районного відділу Головного управління ДМС у м. Чудовому.

Згідно з «Положеннями про паспорт громадянина України», затвердженими Постановою Верховної Ради України від 26.06.1992 року № 2503-XII, сьома, восьма і дев'ята сторінки паспорта призначаються для особливих відміток, і, на прохання громадянина, до паспорта може бути внесено, на підставі відповідних документів, дані про дітей, групу крові і резус-фактор. Пунктом 6 «Положення про паспорт громадянина України» забороняється внесення даних, не передбачених цим Положенням або законодавчими актами України. Внесення даних про національність громадянина не передбачене цим «Положенням», але не суперечить законодавчим актам України.

Статтею 64 Конституції України встановлено, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Обмеження права громадянина на внесення даних про його національність (етнічне походження) до паспорта громадянина України або іншого документа, що видається від імені держави Україна і посвідчує особу громадянина є неправомірним, оскільки застосуванню підлягають норми правових актів, які мають вищу юридичну силу.

Згідно зі статтею 271 ЦК України зміст особистого немайнового права становить можливість фізичної особи вільно, на власний розсуд визначати свою поведінку у сфері свого приватного життя.

Статтею 269 ЦК України встановлено, що особисті немайнові права належать кожній особі від народження або за законом.

Статтею 11 Закону України «Про національні меншини в Україні» від 25 червня 1992 року № 2494XII передбачене право громадян України вільно обирати та відновлювати національність.

Відповідно до статті 35 Конституції України, кожен має право на свободу світогляду і віросповідання.

Національна самоідентичність є невідємною частиною світогляду та самоусвідомлення будь-якої людини. Відсутність в моєму паспорті, (що посвідчує мою особу), запису про мою національність обмежує мої права, визначені ст. 64 Конституції України, ст.. 271 ЦК України, ст.. 269 ЦК України, ст.11 Закону України «Про національні меншини», ст. 35 Конституції України.

Мій батько (моя мати, мої батьки), Заявник Заявитель Дойчерович за національністю - німець, (копію свідоцтва про народження додаю до заяви). І я, Заявник Заявитель Заявительович – німець, (німкеня), спираючись на статтю 11 Конституції України, (згідно якої держава сприяє консолідації та розвиткові традицій, етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності історичної свідомості всіх корінних народів і національних меншин України) та на Закон України «Про національні меншини вУкраїні» від 25 червня 1992 року № 2494XII, (якимпередбачене право громадян України вільно обирати та відновлювати національність),

ПРОШУ

• Прийняти і зареєструвати мою заяву;
  • Внести до мого паспорта дані про мою національність в наступній редакції: «Національність – Німець (Німкеня)», завірити вказаний запис підписом повноважної посадової особи і відповідною печаткою.
  • Надати письмову відповідь у встановленому законом порядку, у визначений законом термін.

Додатки

• Копія паспорта;
  • Копія свідоцтва про народження.

Дата Підпис ПІБ

am Teufelsmoor

Перейти на