русский
Germany.ruForen → Архив Досок→ Deutsche Aussiedler

Поиск в архиве Лодзи.

2572  1 2 3 alle
Dresdner министр без портфеля21.12.11 13:45
Dresdner
NEW 21.12.11 13:45 
in Antwort Onkel Gustav 20.12.11 23:37
В ответ на:
Что и не удивительно .. типографские бланки были те же самые ..

не совсем. на "польских" нет слов "der Ukraine"...
Onkel Gustav свой человек21.12.11 17:45
NEW 21.12.11 17:45 
in Antwort Dresdner 21.12.11 13:45, Zuletzt geändert 23.12.11 00:35 (Onkel Gustav)
In Antwort auf:
не совсем. на "польских" нет слов "der Ukraine"...

И ещё раз то же самое : типографские бланки были те же ..
Что "польские" что "украинские" -> форма А113 ..
А слова der Ukraine наносились чернильным штемпелем ..
primas постоялец22.12.11 15:50
primas
NEW 22.12.11 15:50 
in Antwort Onkel Gustav 20.12.11 23:58
[/цитата]Так что дело за "мелочью" : найти этот самый архив ... [цитата]
Так вот я ж и пишу, что Житомирский гос.архив выдал мне справку о том, что в списках фольксдойч... и т.д. Я так понимаю, что у них имеются эти списки, иначе как бы они выдали справку, что моя мама есть в этих списках фольксдойч?
Или я что-то неправильно понимаю?
Не превращайте свою книгу жизни в жалобную.[гроуп]888933[/гроуп]
Onkel Gustav свой человек22.12.11 22:08
NEW 22.12.11 22:08 
in Antwort primas 22.12.11 15:50, Zuletzt geändert 22.12.11 23:47 (Onkel Gustav)
In Antwort auf:
Так вот я ж и пишу, что Житомирский гос.архив выдал мне справку о том, что в списках фольксдойч... и т.д. Я так понимаю, что у них имеются эти списки, иначе как бы они выдали справку, что моя мама есть в этих списках фольксдойч?
Или я что-то неправильно понимаю?

Честно говоря, из приведённой вами справки Житомирского гос.архива абсолютно не понятно о каких же именно списках речь ведётся ..
Список списку рознь ..
и списки фольксдойче не обязательно список немецкого народа Украины ..
И Volкstumsausweis не обязательно то же самое, что и Ausweis der Deutschen Volksliste (der Ukraine) ...
Для большей понятности :
.. Реєстрація етнічних німців в РКУ на першому етапі проводилась ФоМі через апарати цивільного управління гебітскомісаріатів, що видавали зареєстрованим посвідчення.
Розпорядженням рейхскомісара Коха від 15 вересня 1942 року етнічні німці, які мешкали на території РКУ, відносилися до осіб німецької національної спільноти («gehören zur deutschen Volksgemeinschaft»), та це не означало надання їм німецького громадянства ...
Циркуляром Імперського міністерства окупованих східних територій від 1 грудня 1942 року зверталася увага на те, що німецькі піддані і «фольксдойче» мають різний правовий статус. Уточнювалось, що «фольксдойче» – це особи німецької національності, які не мають німецького громадянства ...
и :
... 23 листопада 1942 р. в МВС Німеччини було прийнято рішення про надання німецького підданства особам, які пройшли реєстрацію та внесених до реєстру «Етнічні німці України». Відповідне розпорядження МВС очікувалося в січні 1943 року. До того часу було вирішено посвідчення нового зразка не видавати...
Проведення реєстрації етнічних німців із включенням їх до реєстру етнічних німців України («Deutsche Volksliste Ukraine») вело до отримання посвідчень («Ausweis der Deutschen Volksliste der Ukraine»), якими засвідчувалось включення в реєстр та надання німецького громадянства («besitzt die deutsche Staatsangehörigkeit») ...
1 2 3 alle